Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior.
Imatge d'una sessió plenària anterior.

Acords del Ple ordinari del 17 de juliol de 2018

Dimecres 18 de juliol de 2018

Actes pendents d'aprovar

El consistori va aprovar per unanimitat l’acta corresponent a la sessió plenària del passat 26 de juny de 2018.

Modificació de l’article 26.2 Ordenança municipal reguladora de l’edificació

El Ple també va aprovar inicialment per unanimitat la modificació de l’ordenança reguladora de l’edificació amb l’objectiu d’establir amb un nou redactat les condicions específiques que han de seguir els bars i restaurants de nova obertura pel que fa a l’evacuació de fums.

Aprovació inicial de la modificació puntual núm. 2 del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

El consistori va aprovar inicialment la modificació número 2 del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellar del Vallès. La proposta inclou tres punts diferenciats: la desqualificació d’equipament supramunicipal de la finca de la Torre Turull; la modificació de l’article 103 de la normativa urbanística, relatiu a la titularitat i gestió dels sistemes d’equipaments; i l’ajust dels límits de la reserva de l’equipament educatiu vinculat a l’escola Bonavista.

L’acord es va prendre amb els 11 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i les 10 abstencions d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT.

Aprovació inicial de l’ordenança reguladora de les bases per a la concessió de subvencions per facilitat la mobilitat per raó d’estudis

El consistori va aprovar inicialment l’ordenança reguladora de les bases per a facilitar la mobilitat per raó d’estudis. L’objecte d’aquestes bases és la concessió per part de l’Ajuntament de subvencions per a facilitar el desplaçament a centres educatius situats fora del municipi per a cursar programes de formació i inserció, cicles formatius de grau mig o superior, d’especialitats no oferides en el municipi, o estudis universitaris. L’acord es va prendre amb els 15 vots a favor dels regidors de Som de Castellar – PSC i Decidim Castellar i el 6 vots en contra dels regidors d’ERC i PDeCAT.

Canvi de nom del camp de futbol municipal Nou Pepin Valls per camp de futbol municipal "Joan Cortiella - Can Serrador"

El consistori va aprovar per unanimitat el canvi de nom del Camp de futbol municipal Nou Pepin Valls, que passarà a denominar-se Camp de futbol municipal Joan Cortiella - Can Serrador. D’aquesta manera es reconeix la figura de Joan Cortiella Gasulla (1928-2018), castellarenc vinculat més de 70 anys al futbol a la vila, primer com a jugador i després com a entrenador del futbol base. L’acte oficial de canvi de nom del camp de futbol es farà en el marc de la Festa Major, el dimarts 11 de setembre a les 19 h.

Adhesió de l’Ajuntament de Castellar del Vallès a participar i ser membre de la “Red Española de Ciudades Saludables”

El consistori va aprovar l’adhesió del municipi a la Red Española de Ciudades Saludables. Aquest ens persegueix la promoció i protecció de la salut i el benestar de la ciutadania, en concordança amb els principis d’actuació corresponents al projecte “Healthy Cities” de l’Organització Mundial de la Salut. L’acord va comptar amb els 11 vots a favor dels regidors de Som de Castellar – PSC i les 10 abstencions d’ERC, Decidim Castellar PDeCAT.

Moció del PDeCAT per a l'impuls d'un model de foment de l'esport a Castellar i de suport a la ILP per una nova llei de l'esport de Catalunya

El consistori va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal del PDeCAT que manifesta el suport del consistori a la proposició de Llei de l’esport proposada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya mitjançant Iniciativa Legislativa Popular (ILP) al Parlament de Catalunya.

La proposta es compromet a la promoció de la igualtat efectiva de l’esport femení respecte el masculí, la tolerància zero a la violència i la discriminació, la potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat i la promoció de l’esport base. També defensa la simplificació de les realitats administratives, fiscals i burocràtiques a les quals s’enfronten les entitats esportives per dur a terme les seves activitats.

Alhora, estableix que l’Ajuntament articularà els espais necessaris per poder treballar conjuntament amb les entitats esportives del municipi que així ho desitgin aspectes d’interès comú per al futur de l’esport de la vila.

Moció de Decidim Castellar: Marea Pensionista

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal Decidim Castellar que acorda dirigir-se a la Comissió Europea perquè retiri la proposta de producte paneuropeu de pensions individuals (PEPP), un mecanisme que té per objectiu la creació d’un mercat de capitals. L’acord inclou la proposta que el Govern Espanyol i el Grups Parlamentaris de la Comissió Europea donin suport a la retirada de la proposta. A més, els insta a estudiar les mesures necessàries per tal que els sistemes públics de pensions garanteixin unes pensions dignes i suficients, i a promoure l’eliminació de les desgravacions fiscals de les aportacions als fons de pensions privats.

Moció d'ERC: Mesa Local d'habitatge

El consistori va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal d’ERC que proposava la creació d’una Mesa Local d'Habitatge. Aquest òrgan, que aprofitarà  les dinàmiques de participació i coneixement dels representants del Consell Sociosanitari, comptarà amb representants de la Plataforma d’Afectats/des per la Hipoteca, associacions de veïns, de la Regidoria de Planificació, a més dels i les integrants del Consell Sociosanitari.

L’objectiu d’aquest òrgan serà promoure les mesures necessàries per donar resposta a la ciutadania que es troba en situació d'emergència, així com la definició consensuada de polítiques i estratègies municipals en matèria d'habitatge.

També es convidarà a participar-hi  representants de l’Oficina Comarcal d’Habitatge, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona. L’acord també té per objectiu potenciar els espais de debat supramunicipal amb aquests organismes per fomentar l’intercanvi i coordinació de les diverses experiències locals.

Moció d’ERC sobre el dipòsit de Vallsallent

El Ple va aprovar una moció del grup municipal d’ERC que plantejava la reactivació de la Comissió Municipal de Seguiment de manera periòdica per tal de verificar i controlar el dipòsit de runa de la pedrera de Vallsallent. L’acord, que també insta l’Agència Catalana de Residus a fer un control més acurat del reciclatge de les runes, es va aprovar amb els 15 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i ERC i les 6 abstencions de Decidim Castellar i PDeCAT.

Renuncia al càrrec de regidora

El Ple va finalitzar amb la renúncia al càrrec de regidora de Pepa Martínez Romero (Som de Castellar – PSC), que ha estat edil de la Corporació local des de 2007. Martínez va ser regidora de Cultura i Lleure, Esports i Promoció de la Vila entre 2007 i 2015 i des d’aquest mandat era responsable de la cartera de Programes Socials.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40