Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de l'espectacle.
Imatge d'un moment de l'espectacle.

Castellar tornarà a participar enguany en el projecte “Liceu a la fresca”, amb la projecció de l’òpera Manon Lescaut

Dimarts 12 de juny de 2018

La projecció tindrà lloc dissabte, 16 de juny, a les 22 hores, als Jardins del Palau Tolrà

Castellar del Vallès s’ha sumat per tercer any consecutiu a la iniciativa “Liceu a la fresca”, i és un dels 300 municipis que dissabte que ve, 16 de juny, projectarà en alta definició i en pantalla gegant l’òpera Manon Lescaut de manera gratuïta.

Per a aquesta ocasió, l’Ajuntament recupera l’escenari dels Jardins del Palau Tolrà per dur a terme la retransmissió, que començarà a les 22 hores simultàniament en 305 punts repartits en 300 municipis (265 de Catalunya, 25 de la resta de l’estat espanyol, 2 de Portugal, 6 de França, 1 d’Andorra i 1 d’Itàlia). Aquest nombre de localitzacions suposa un increment del 81% respecte l’edició de 2017.

Per a la projecció de Manon Lescaut es compta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Ràdio Televisió de Portugal, que cediran el senyal a tots els municipis. L’enregistrament és en coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Jack Fébus. La gravació serà a 6 càmeres, totes ubicades a la sala del teatre.

El “Liceu a la fresca” és una iniciativa que s’emmarca en un projecte de més abast, “Liceu al Territori”, que va néixer l’abril de 2015 amb l’objectiu de popularitzar, crear interès, afició i hàbits operístics al màxim de públic possible amb accions per tot Catalunya.

Manon Lescaut, de Giacomo Puccini

Inspirada en la novel·la homònima de l’abat Prévost, Giacomo Puccini (Lucca, 1858 – Brusel·les, 1924) va obtenir amb Manon Lescaut el seu primer gran triomf, que ha esdevingut una de les seves obres més populars.

La producció arriba de la mà del director d’escena i escenògraf italià Davide Livermore, que trasllada l’espectador a Ellis Island, lloc d’entrada d’immigrants a finals del segle XIX i on actualment hi ha l’Estàtua de la Llibertat de Nova York. Aquesta illa és el punt de partida de la història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon i del seu estimat Des Grieux.

La música recau en la batuta del mestre Emmanuel Villaume, mentre que el repartiment l’encapçalen la soprano Liudmyla Monastyrska (Manon Lescaut) i el tenor Gregory Kunde (Des Grieux). També hi apareixen altres primeres figures de la lírica internacional, com David Bizyc o Carlos Chausson.

Podeu consultar més informació sobre Manon Lescaut clicant aquí.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40