Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Quadern de Debat Familiar del Pla Estratègic Castellar 20/20

L’Ajuntament convida 1.900 alumnes de 5è de primària a 4t d’ESO i les seves famílies a debatre sobre el futur de Castellar

Dilluns 11 de juny de 2018

El Pla Estratègic Castellar 20/20 posa en marxa un Quadern de Debat Familiar per via telemàtica que es podrà respondre fins al 30 de juny

L’Ajuntament ha posat en marxa un quadern de debat familiar entre els 1.900 alumnes de 5è de primària a 4t d’ESO i els seus pares i mares amb l’objectiu que reflexionin sobre la situació actual del municipi i sobre com es vol que Castellar sigui en els propers 10 anys.

La iniciativa, que s’inclou dins els treballs d’elaboració del Pla Estratègic Castellar 20/20, “és una invitació a prendre la paraula i opinar a casa i en família, a través d’una eina de participació plantejada de forma molt pràctica i per via telemàtica”, segons explica el 1r tinent d’alcalde Joan Creus.

Així, tots els alumnes de Castellar d’entre 11 i 16 anys podran respondre, acompanyats de les seves famílies, una enquesta via web que s’ha organitzat en 11 àmbits diferents: educació, esports, cultura, associacions i entitats, oci, salut, espai públic, comerç, recollida de residus, mobilitat i mitjans de comunicació. Els participants podran valorar l’oferta del municipi i fer propostes de millora en cadascun d’aquests apartats. A més, al final del qüestionari s’inclou una pregunta de valoració global del municipi i de recull d’altres propostes.

“El formulari virtual està pensat per recollir de manera ràpida i eficient les opinions de les famílies. Les animem a dedicar una petita part del seu temps a respondre’l per tal de comptar amb una opinió conjunta i elaborada”, afirma Creus. El Quadern de Debat Familiar, que es podrà enviar fins al 30 de juny, “és un dels mecanismes que forma part de la fase de propostes del Pla Estratègic i ens permetrà arribar a un públic adolescent i jove”, afegeix.

Dins d’aquesta fase de propostes també s’inclou “el cicle de xerrades ‘Reflexions’, que compta amb la participació de diferents experts, el treball encarregat als consells de participació ciutadana i uns tallers de propostes que es faran a la tardor oberts a la ciutadania”.

Aquests dies, un dinamitzador està recorrent els centres de primària i secundària de la vila per explicar la proposta de quadern als alumnes. A més, i per tal d’incentivar la participació, l’Ajuntament sortejarà 15 entrades dobles per al concert de Macedònia a l’Auditori Municipal del proper 3 de novembre (entre els participants de 5è i 6è de primària) i 45 entrades dobles per a una sessió del programa de cinema de l’Auditori Municipal (entre els participants de 1r a 4t d’ESO).

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40