Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

AVAN

Coneixes la Fundació AVAN?

Dilluns 4 de juny de 2018

L’AVAN va néixer el 1993 com una associació de 27 famílies que es van unir amb un  objectiu comú:  lluitar perquè els seus familiars, afectats per una malaltia neurològica, poguessin aconseguir que la sanitat pública del moment cobrís tots aquells serveis i suports que necessitaven. Posteriorment, el 2005, neix la Fundació AVAN, vinculada a l’associació i hereu dels seus valors. En l’actualitat, l’AVAN té més de 1.100 famílies associades, atén més de 1.000 persones a l’any i té seus en ciutats com Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès.

Valors com la solidaritat, el compromís, la proximitat o el suport són l’eix central de la filosofia de la fundació. Solidaritat perquè hi ha un apropament desinteressat a les persones que pateixen una malaltia neurològica crònica. Compromís amb la societat per fer possible els objectius de l’entitat amb la implicació i compromís de tots els agents que la integren. Proximitat en la voluntat de ser propers a totes les persones que necessiten de l’ajuda de la fundació i suport entès com una ajuda incondicional, pels malalts i els seus familiars, durant tot el temps que duri la malaltia.

Els principals objectius de la Fundació són:

  • Vetllar per la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per les malalties neurològiques i neuropsiquiàtriques, de les seves famílies, dels seus cuidadors i del seu entorn familiar.
  • Oferir suport, serveis, programes d’assistència i tractament integral per aconseguir una millor qualitat de vida, tant per als malalts com per a les seves famílies i vetlladors i en especial, per als joves i els nens, tractant de forma individualitzada les necessitats de cada persona i fomentant la creació de grups d’ajuda mútua.
  • Cooperar amb les Administracions Públiques i amb les institucions privades en les tasques d’assistència a les persones amb problemes neurològics i neuropsiquiàtrics.
  • Cercar els recursos necessaris per poder dur a terme la cura integral dels malalts, pel que fa referència a les cures terapèutiques farmacològiques i rehabilitadores, però també a la creació de centres d’acollida, habitatges protegits i residències.
  • Donar a conèixer la problemàtica social i personal que pateixen les persones afectades per aquestes malalties i també dels qui en tenen cura, mitjançant estratègies d’informació a la ciutadania i de formació de personal adient.
  • Vetllar perquè les persones afectades per aquestes malalties puguin integrar-se a la nostra societat amb els mateixos drets que la resta de la ciutadania.

Quines malalties atenen:

  • Demències (Alzheimer, demència vascular, demència per cossos de Lewy, demència frontotemporal).
  • Malaltia de Parkinson
  • Dany cerebral adquirit (Ictus o accident cerebrovascular, traumatisme cranioencefàlic, tumor cerebral)
  • Esclerosi múltiple
  • Fibromiàlgia i altres malalties que causen dolor.

Entre les persones que donen resposta a les necessitats existents entre el col·lectiu de la fundació  i milloren la seva qualitat de vida, cal destacar el paper dels voluntaris. Prop de unes 250 persones dediquen una part del seu temps a ajudar al col·lectiu AVAN, realitzant activitats socials, esportives, culturals i d’oci, o donant un cop de mà en tasques de suport , gestió i administració. Si ets una persona amb iniciativa, motivada i activa  i amb ganes de dedicar una part del teu temps a persones afectades per una malaltia neurològica, engresca’t i contacta amb AVAN (castellar@avan.cat )

La Fundació ofereix els seus serveis, no només a les persones afectades per la malaltia i a les seves famílies, sinó també a entitats sociosanitàries, així com administracions públiques i empreses.  Les tasques de prevenció, formació i lleure com a serveis per les entitats i la població en general són molt destacables. Organitzen conferències pel públic en general, relacionades amb algunes de les malalties.

De fet, el pròxim 6 de juny, tindrà lloc a la Sala Lluís Valls Areny d’El Mirador, la xerrada “La malaltia d’Alzheimer en l’actualitat”, a càrrec de Sergi Hernández, neuropsicòleg d’AVAN.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40