Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Logotip del Dia de l'Associacionisme Cultural.
Logotip del Dia de l'Associacionisme Cultural.

Castellar proposa tres activitats els dies 1 i 2 de juny per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural

Dilluns 28 de maig de 2018

Les tres propostes, un berenar, la projecció de Kilian Jornet, Path to Everest i el 26è Musicoral, són gratuïtes i obertes a tothom

Les entitats castellarenques Club Cinema Castellar Vallès i Coral Xiribec, juntament amb l’Ajuntament de la vila, han organitzat tres propostes gratuïtes els dies 1 i 2 de juny per commemorar el Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC) que se celebra des de l’any 2014 en les dates més properes al 4 de juny sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya.

Així, divendres 1 de juny s’han programat dues activitats. D’una banda, la terrassa d’El Mirador s’obrirà a tota la ciutadania per oferir un berenar a partir de les 19 hores, mentre que a les 20 hores l’Auditori Municipal Miquel Pont serà l’escenari de la projecció del documental Kilian Jornet, Path to Everest. Aquesta és una proposta dirigida per Jaume Martí i Josep Serra on l’atleta i alpinista descobreix la seva cara més íntima, les seves pors, les seves contradiccions i les seves il·lusions. El documental compta també amb entrevistes a alpinistes destacats com Reinhold Messner, Jordi Canals o Peter Habeler, entre d’altres. La projecció es portarà a terme amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs.

També s’inclou en la programació del DASC el 26è Musicoral, que tindrà lloc dissabte 2 de juny, a les 18.30 hores, a l’Auditori Municipal. Enguany, aquesta proposta comptarà amb la participació de la coral organitzadora de l’activitat, la Coral Xiribec, i del Cor Infantil de l’Orfeó Català, el Cor Sant Esteve, el Kor Ítsia i el Pax Cor de Cambra. Al 26è Musicoral hi col·laboren l’Ajuntament, la Federació Catalana d’Entitats Corals, Cants al Vallès i Disscopi, i es porta a terme amb el suport d’Aldaz Instal·lacions, Carnisseria Casé, Casa Jordi joiers, El Botonet, Farmàcia Casanovas, IOIO’S Perruqueria, Mas Pinetó, Roca Matalassers, Peixeteria Xoni, Terranova, Tresserras Tintoreria, Ventura Perruquers.

El Dia de l’Associacionisme Cultural té per objectiu posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. Cal recordar que el consistori va aprovar el 2016 l’adhesió del municipi a la celebració anual del Dia de l’Associacionisme Cultural. La data escollida per celebrar el DASC rememora el 4 de juny de 1864, quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40