Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la pàgina principal del portal de vídeo actes.
Imatge de la pàgina principal del portal de vídeo actes.

L’Ajuntament posa en marxa un portal de vídeo actes

Dilluns 12 de febrer de 2018

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa aquest mes de febrer el portal de vídeo actes https://actes.castellarvalles.cat, un nou entorn que permet consultar les actes del Ple i de la Junta de Govern Local en un entorn visual, flexible i amb un disseny adaptat a qualsevol dispositiu mòbil.

L’eina permet emmagatzemar la documentació i fitxers digitals resultants de les sessions dels òrgans col·legiats de l’Ajuntament amb plenes garanties legals. Especialment, facilita l’elaboració de les actes dels plens municipals, que a partir d’ara no contindran la transcripció escrita dels debats de les formacions polítiques sinó que incorporaran enllaços al vídeo del Ple signat digitalment.

D’una banda, el portal disposa d’una part pública que permet la consulta de la documentació publicada i la reproducció del vídeo del Ple. Una de les funcionalitats de més interès és la indexació del vídeo, que permet reproduir de manera separada els diferents punts de l’ordre del dia de la sessió i les intervencions dels diferents càrrecs electes.

D’altra banda, el portal també disposa d’una intranet adreçada als representants municipals, els quals poden accedir d’una manera àgil a les convocatòries de les sessions i a la documentació pública i privada associada als diferents òrgans.

Per posar en marxa el servei, l’Ajuntament s’ha adherit a una contractació agregada promoguda per l’Associació Catalana de Municipis. L’empresa adjudicatària és SEMIC, Serveis Microinformática S.A.

La utilització de l’eina de vídeo actes està emparada en la Llei 40/2015 d’1 d’octubre, de règim jurídic del Sector Públic. Aquesta estableix la possibilitat de realitzar les gravacions de les sessions i que el fitxer resultant d’aquestes passi a formar part de l’acta com a document digital.

El nou portal ja incorpora les actes de totes les sessions del Ple i de la Junta de Govern Local d’aquest 2018. S’hi pot accedir també des del web municipal que manté l’històric d’actes anteriors a 31 de desembre de 2017.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40