Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment del ple d'octubre de 2017.
Imatge d'un moment del ple d'octubre de 2017.

Acords del Ple ordinari del 24 d’octubre de 2017

Dimecres 25 d'octubre de 2017

Declaració institucional de l’Ajuntament de Castellar del Vallès

El Ple ordinari es va iniciar amb la lectura de la declaració institucional que l’Ajuntament va fer pública el passat 17 d’octubre en què expressa el rebuig frontal a l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Actes pendents d'aprovar dels plens del 27 de juny, 18 de juliol i 2 d’octubre

El Ple va aprovar les actes corresponents als plens ordinaris del 27 de juny i 18 de juliol de 2017 i al ple extraordinari i urgent del 2 d’octubre de 2017. Hi van votar favorablement els 17 regidors de Som de Castellar – PSC, ERC i PDeCAT, mentre que es van abstenir els 4 regidors de Decidim Castellar.

Donar compte de les dades de període mitjà de pagament comunicades pels  contractistes de l’ajuntament

El Ple es va donar per assabentat del període mitjà de pagament dels contractistes adjudicataris de contractes municipals amb un import superior a 50.000 euros. Segons es va informar, de les 9 empreses que han fet arribar les dades, 2 superen els 100 dies del període de pagament mitjà. L’Ajuntament farà un requeriment als contractistes que encara no hagin enviat la informació i recordarà quins són els terminis legals de pagament a les que el superin.

Donar compte de l’informe del període mitjà de pagament i període legal de  pagament del segon trimestre de 2017

El consistori també va donar compte del període mitjà de pagament i el període legal de pagament de les obligacions per deutes comercials de l’Ajuntament corresponents al segon període de 2017. Segons es va informar, el període mitjà de pagament està situat en 11,63 dies.

Aprovar inicialment el pressupost general i la plantilla per a 2018

El consistori va aprovar inicialment el pressupost general de l’Ajuntament per a l’exercici 2018, que suma un total de 23.718.291,82 euros, el que suposa un increment de l’1,6% respecte l’any anterior. La previsió d’ingressos i despeses per a l’any que ve es va aprovar amb els 11 vots favorables del grup municipal de Som de Castellar – PSC i els 10 vots contraris dels grups d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT.

Aprovar provisionalment la modificació d'ordenances fiscals per a 2018

El consistori va aprovar provisionalment la modificació de les ordenances fiscals per a la seva vigència a partir de l’1 de gener de 2018. Aquest punt es va aprovar amb els 11 vots favorables del grup municipal de Som de Castellar – PSC i els 10 vots contraris dels grups d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT.

Aprovar inicialment les modificacions de crèdit 6/2017 i 7/2017 del pressupost de l’Ajuntament

El consistori va aprovar inicialment les modificacions de crèdit número 6/2017 i 7/2017 del pressupost de l’Ajuntament, que sumen 145.000 euros i 2.896.000 euros, respectivament. Aquests imports es destinaran al finançament del Pla d’Inversions 2017-2018 presentat per l’equip de govern. Hi van votar favorablement els 13 regidors de Som de Castellar – PSC i PDeCAT i es van abstenir els 8 regidors d’ERC i Decidim Castellar.

Resoldre discrepàncies amb la Intervenció sobre l’expedient d'abonament de la paga d'assistència al personal funcionari i laboral

El consistori va acordar resoldre a favor de la dependència gestora la discrepància amb la Intervenció, en relació a l’expedient de modificació de la quantia màxima de la paga d’assistència i abonament al personal funcionari i laboral de les diferències en relació a l’exercici 2016. Hi van votar a favor els 17 regidors de Som de Castellar – PSC, Decidim Castellar i PDeCAT i s’hi van abstenir els 4 regidors d’ERC.

Aprovar inicialment la modificació del reglament regulador del procés de  pressupostos participatius

El consistori va aprovar inicialment la modificació dels apartats del reglament regulador del procés de pressupostos participatius. El text especifica que per a l’any 2018 s’establiran dues categories, una per a projectes d’inversions que afectin el nucli urbà, dotada amb 150.000 euros, i una altra per a projectes d’inversions localitzats a les urbanitzacions, amb un total de 50.000 euros. La proposta es va aprovar amb els 11 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i les 10 abstencions dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT.

Verificació del text refós del Pla Especial del carrer Turó Roig núm. 25

El consistori va aprovar per unanimitat la verificació del text refós del pla especial del carrer Turó Roig 25, el qual incorpora les prescripcions fetes per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona.

Moció per a la promoció dels horts urbans i  periurbans comunitaris

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Decidim Castellar que proposa la creació d’un grup de treball format pels grups municipals i tècnics de l’Ajuntament per determinar terrenys susceptibles de ser promoguts com a horts urbans i periurbans. L’acord també estableix que la Regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural redactarà un programa d’actuació per posar en valor els terrenys estudiats amb l’objectiu de fer-ne cessió en precari i desenvolupar així l’agricultura en règim comunitari.

Moció de suport a l’escola catalana

El Ple va aprovar per unanimitat una moció presentada pels grups municipals d’ERC, Decidim Castellar, PDeCAT i Som de Castellar-PSC que manifesta el suport als docents de l’escola catalana, agraint la seva dedicació i encoratjant-los “a seguir realitzant la seva tasca amb la mateixa determinació de sempre”.

El text demana una rectificació dels ministres Dastis i Méndez a les seves declaracions sobre l’escola catalana i exigeix una disculpa pública de tots els dirigents polítics i mitjans de comunicació “que han mentit deliberadament” al respecte.

També es manifesta el suport a les institucions catalanes en la presa de decisions que garanteixin preservar el model històric d’escola catalana davant la voluntat clara de desprestigiar l’escola i justificar una futura intervenció de l’Estat.

Moció sobre els resultats vinculants del referèndum de l’1 d’octubre

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d’ERC que proposa assumir els resultats de l’1 d’octubre a Catalunya i a Castellar del Vallès. La resolució agraeix a la ciutadania el comportament cívic i pacient que va mostrar durant tota la jornada, i agraeix a la Policia Local el seu comportament exemplar. També destaca la valentia i el compromís dels responsables de l’administració i els components de les meses i amplia l’agraïment a tots les persones que van col·laborar a fer possible les votacions.

Moció de suport a la declaració d’independència

El consistori va desestimar una moció presentada pel grup municipal d’ERC de suport a la declaració d’independència signada el dia 10 d’octubre pel president i els consellers i conselleres de la Generalitat, per la presidenta del Parlament de Catalunya i per la majoria absoluta de diputats i diputades del Parlament.

Els 11 regidors de Som de Castellar – PSC van votar-hi negativament, mentre que els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT hi van votar a favor.

Moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya

El Ple va desestimar una moció presentada pel grup municipal d’ERC que manifestava el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. Entre altres aspectes, el text també instava el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia.

Hi van votar en contra els 11 regidors de Som de Castellar – PSC, mentre que van votar-hi a favor els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT. Prèviament, el consistori va aprovar per unanimitat votar a favor de la urgència d’aquest punt sobrevingut a l’ordre del dia.

Moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola

El Ple va aprovar una moció presentada pel grup municipal de Som de Castellar – PSC que exigeix el Govern de l’Estat “que aturi totes les actuacions repressives que amenacen les llibertats fonamentals constitutives de la democràcia”. El text rebutja les decisions preses pel Consell de Ministres el dissabte dia 21 d’octubre que pretenen activar l’article 155 de la Constitució espanyola.

La moció també demana al president de la Generalitat que renunciï a la declaració unilateral de la independència de Catalunya en aquest moment del procés i insta a una solució negociada entre les parts per acordar una reconducció política del conflicte.

El text va comptar amb els 11 vots a favor dels regidors de Som de Castellar – PSC i els 10 vots en contra dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT. Prèviament, el consistori va aprovar per unanimitat votar a favor de la urgència d’aquest punt sobrevingut a l’ordre del dia.

Renúncia al càrrec de regidora Sra. Lidia Urrutia Masana

El Ple va finalitzar amb la renúncia de Lidia Urrutia Masana (PDeCAT) al càrrec de regidora de l’Ajuntament.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40