Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Dia Internacional de la Dones se celebra cada any el 8 de març.
El Dia Internacional de la Dones se celebra cada any el 8 de març.

Una dotzena d’activitats commemoraran a Castellar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març

Dimarts 28 de febrer de 2017

La lectura del manifest es durà a terme el  mateix dia 8 de març, a les 18 hores, a la Sala d’Actes d’El Mirador

Castellar del Vallès durà a terme entre el 2 i el 16 de març una dotzena d’activitats per commemorar del Dia Internacional de les Dones, que se celebra cada any arreu del món el dia 8 de març.

Així, el programa d’activitats s’iniciarà dijous, 2 de març, a les 20 hores, a la Biblioteca Municipal, amb una tertúlia literària conduïda per la filòloga Joana Zoyo al voltant de la novel·la Emma, de Jean Austen.

La següent proposta tindrà lloc dissabte, 4 de març, i serà l’actuació del grup musical femení La Rateta que escombrava l’escaleta, que s’ha programat a les 12 hores a la plaça de Cal Calissó i amb el suport del bar Calissó.

Les activitats continuaran la setmana vinent; dimecres 8 de març, amb la caminada matinal que sortirà, com és habitual, a les 9.30 hores de l’Àrea Bàsica de Salut i que durà per títol “Caminem i fem salut en femení”.

L’acte central de la programació, la lectura del manifest del Dia de les Dones, es farà el mateix dia 8 de març a la Sala d’Actes d’El Mirador, a les 18 hores. Després de la lectura, que anirà a càrrec de Joana Zoyo, es donarà pas a una sessió de cinefòrum, que inclourà el visionat del documental La mujer, cosa de hombres, de 30 minuts de durada, i un debat posterior a càrrec de la Fundació IRES, prestadora dels serveis de psicodona i psicoinfància a la vila.

L’endemà dijous, 9 de març, l’activitat continuarà amb un itinerari de 7 km pels entorns de Can Borrell. La proposta forma part del cicle Vine i Camina +60 i en aquesta ocasió du per títol “Fem passes contra la violència vers les dones”. Les places són limitades, i cal fer inscripció a través del telèfon 93 714 40 40 (matins), o de l’a/e programessocials@castellarvalles.cat.

El mateix dia 9, però a les 20 hores, la Biblioteca Municipal Antoni Tort serà l’escenari d’un espectacle de poesia escènica amb música en directe, a càrrec de la poetessa Yolanda Gutiérrez, autora d’Hoy traigo el ombligo con nudo desecho, i de la pianista Mercè Farràs.

Per al divendres 10 de març s’ha programat un taller de relaxació sota el títol “Relaxare”, que anirà a càrrec de Núria Santander, de Tothicap. Per assistir a aquesta proposta, de la qual s’han programat dues sessions (a les 17.30 h o a les 19 h) al Casal Catalunya també cal inscripció prèvia a la Regidoria de Programes Socials.

D’altra banda, Castellar Jove participarà, mitjançant Taulacció i Creu Roja Joventut, en les activitats del Dia Internacional de les Dones amb l’organització d’una sortida al Puig de la Creu, titulada “Mou-te en igualtat i dóna-li al play”, que tindrà lloc dissabte 11 de març des de l’Era d’En Petasques. La sortida començarà a  les 10 hores i inclourà l’esmorzar, la lectura del manifest i la penjada de missatges per la igualtat. En aquest cas, les inscripcions s’han de dur a terme al mateix telèfon 93 714 40 40 (matins) o a l’a/e castellarjove@castellarvalles.cat.

Les activitats puntuals s’allargaran fins a la setmana següent, en què s’han previst propostes dilluns, dimecres i dijous. Així, dilluns 13 de març, s’ha programat una sessió de cinema-tertúlia al voltant de la pel·lícula En tierra de hombres, a les 18 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador i a càrrec de Psicovallès.

Pel que fa al dimecres 15 de març, l’activitat proposada és Si yo no tengo un lugar, una obra de teatre sobre migració i dona a càrrec del Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua) - Entrepobles que tindrà lloc a les 19 hores a l’Auditori del Casal Catalunya.

La darrera activitat serà un tastet d’eines ràpides i eficients per millorar la gestió de les emocions a càrrec de la terapeuta, màster en PNL i coach Núria Castro, de Psicovallès, que es podrà fer a la Sala Lluís Valls Areny d’El Mirador dijous 16 de març a les 18 hores. Les inscripcions per assistir-hi es poden fer al telèfon 93 714 40 40 (matins) o a l’a/e programessocials@castellarvalles.cat.

Exposicions

A més de les propostes puntuals, de l’1 al 15 de març es podran visitar a Castellar dues exposicions: a l’Escola Municipal d’Adults, la mostra “Passegem entre dones” i, a la Biblioteca Antoni Tort, un recull de bibliografia sobre la dona.

Les activitats han estat dissenyades i organitzades en la Comissió municipal per la igualtat d’oportunitats home-dona, liderada per la Regidoria de Programes Socials.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40