Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Alumnes castellarencs en una sessió del BRAM! Escolar de 2016.
Alumnes castellarencs en una sessió del BRAM! Escolar de 2016.

El 4t BRAM! Escolar començarà demà, 1 de febrer, amb uns tallers de llenguatge audiovisual per a alumnes de primària

Dimarts 31 de gener de 2017

Les projeccions programades enguany pel Club Cinema Castellar Vallès i la Guia Didàctica començaran dilluns que ve i implicaran 3.282 alumnes

Uns tallers de llenguatge audiovisual que es duran a terme entre demà i a set escoles de la vila donaran el tret de sortida a una nova edició del BRAM! Escolar de Castellar del Vallès. Aquesta és una iniciativa extraordinària a l’edició 2017 d’aquest projecte conjunt de la Guia Didàctica i el Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) que es durà a terme per quarta vegada consecutiva coincidint amb la Mostra de Cinema de la vila que començarà el 3 de març.

Els centres escolars han escollit un dels tres tallers proposats per realitzar amb els alumnes d’un curs de primària. Les propostes que es duran a terme seran “El guió i l’storyboard”, que consisteix en la planificació d’un film a partir de la realització d’un storyboard (guió il·lustrat); “Mira com sona!”, un taller sobre la banda sonora dels films que té per objectiu la construcció d’una història a partir d’instruments atípics com cocos, cel·lofanes, globus o arròs; i, finalment, el taller “Posem en ordre les imatges”, mitjançant el qual els alumnes aprendran les bases del muntatge audiovisual.

Tots els tallers aniran a càrrec de la cooperativa Drac Màgic.

Set projeccions per a 3.282 alumnes entre el 6 de febrer i el 9 de març

El gruix de les propostes del BRAM! Escolar implicarà un total de 3.282 alumnes castellarencs de P3 a 2n de Batxillerat i de l’Escola Municipal d’Adults, que assistiran a alguna de les projeccions programades a l’Auditori Municipal entre el 6 de febrer i el 9 de març.

Així, 718 nens i nenes d’educació infantil gaudiran d’una selecció de curtmetratges d’El Meu Primer Festival, una mostra anual de cinema que té lloc a diversos municipis de Catalunya impulsada i coordinada per l’Associació Cultural Modiband. Com ja es va fer en les anteriors edicions del BRAM! Escolar, enguany s’han dissenyat dues programacions diferents (una per a P3 i una altra per a P4 i P5 junts) que seran amenitzades per un animador que rep el nom de “Senyor Claqueta”.

Pel que fa als alumnes de primària, 505 alumnes de cicle inicial (1r i 2n) veuran Ponyo en el acantilado (Japó, 2009), 588 alumnes de cicle mitjà (3r i 4t) visionaran El petit príncep (França, 2015), mentre que el títol escollit per a 561 alumnes de cicle superior (5è i 6è) és Nuestro último verano en Escocia (Regne Unit, 2014). Tots aquests títols es veuran en versió doblada.

D’altra banda, les pel·lícules escollides per a secundària són: El show de Truman (Estats Units, 1998), que veuran 307 alumnes de 1r i 2n d’ESO, Mustang (França, 2015), adreçada a 379 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de l’Escola Municipal d’Adults, i Techo y comida (Espanya, 2015), per a 227 alumnes de 1r i 2n de Batxillerat. Aquest títols es projectaran en versió original subtitulada (excepte Techo y comida, que està rodada en castellà).

Com en les edicions anteriors del BRAM! Escolar, els títols triats per la Guia Didàctica i el CCCV permeten un treball educatiu a l’aula, tant abans com després del visionat. Així, els centres educatius han rebut els dossiers pedagògics de totes les projeccions, que també poden trobar al web de l’Ajuntament. A més, la Guia Didàctica manté les set maletes pedagògiques de les anteriors edicions del BRAM! Escolar, una per a cada cicle educatiu, amb les pel·lícules i dossiers impresos, que els centres poden demanar en préstec.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40