Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de la Mostra Gastronòmica 2012
Imatge promocional de la Mostra Gastronòmica 2012

Quinze restaurants, pastisseries i establiments de begudes seran aquest cap de setmana a la 9a Mostra Gastronòmica

Dimecres 17 d'octubre de 2012

En el marc de la Mostra, que tindrà lloc a l’Espai Tolrà, es duran a terme diverses activitats paral·leles relacionades amb la gastronomia

L’Espai Tolrà acollirà el proper cap de setmana la 9a edició de la Mostra Gastronòmica de Castellar, una proposa biennal que enguany comptarà amb la participació de 15 establiments (8 restaurants, 3 pastisseries i 4 establiments de begudes) que oferiran els seus productes a tothom que els vulgui tastar.

Els plats i begudes es podran degustar divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre de 20 a 23 hores. Dissabte i diumenge, a més, entre les 17 i les 20 hores, s’han programat diverses activitats relacionades amb el món de la cuina i l’alimentació, mentre que el matí de diumenge s’ha previst també la celebració de la 16a Trobada de Petits cuiners, a càrrec de Colònies i Esplai Xiribec.

La inauguració oficial de l’esdeveniment, organitzat pels establiments participants i l'Ajuntament, amb la col·laboració de BioGarden, tindrà lloc divendres 19, a les 20 hores.

Menús a 12 euros

Com és habitual, la Mostra oferirà tiquets de menú, per un preu de 12 euros, que inclouran dos tastos de restaurant, un tast de postres i una beguda. També es podran adquirir tiquets individuals que, en el cas dels restaurants, tindran un preu de 5 euros, mentre que els de pastisseria tindran un cost de 3,5 euros, els de beguda costaran 2,4 euros i els d’aigua i cafè tindran un preu d’1 euro. També es posaran a la venda tiquets per a còctels, que tindran un cost de 5 euros.

La llista de plats que elaboraran els establiments participants serà la següent:

Restaurants:
Airesol: vedella amb bolets
Cárnicas Merche: canelons (menú adults) i macarrons (menú infantil)
Casa Pedro: canelons de peix i marisc amb salsa de fruits del mar
El Racó de Can Brossa: pastís de carabassa amb verdures
Els Germans: crep d’arròs negre, d’escalivada o de pollastre)
Garbí: sopa de fredolics i cruixent de llardons
La Volta: pizza carbonara (menú adults) i pizza margarita (menú infantil)
Mas Umbert: ous estrellats a l’estil del Mas Umbert

Pastisseries:
Villaró: panellets
Andreví: a gust d’en Marc
Muntada: joc de textures i sabors a través dels cinc continents. Mousse de xocolata Guanaja (Grand Cru de Valrhona), compota de fruites exòtiques, bescuit d’ametlles, cremós de xocolata Manjari (Grand Cru de Valrhona) i una base cruixent d’streissel d’anous

Begudes:
Parera: aigua, refrescos, vins i caves
El Celleret: aigua, refrescos, vins i caves
Cocteleria Boston: còctels
Caffé Costadoro: cafè d’alta qualitat

Activitats paral·leles

Les activitats de dissabte passen per dos tallers que es podran seguir, respectivament, a les 17 i a les 18.30 hores. El primer, un taller de creació de pizzes a càrrec de la pizzeria Cal Camilo, s’adreça específicament a la població infantil, que hi haurà d’assistir portant de casa un bol ample per poder-hi fer la massa. A continuació, la cocteleria Boston oferirà un taller per aprendre a fer còctels, que tindrà una durada d’una hora.

Les activitats previstes per a la tarda de diumenge 21 d’octubre aniran a càrrec de l’establiment Enolium i consisteixen en una xerrada sobre la història dels licors i un taller de creació de licor de poma. Les propostes tindran lloc, respectivament, a les 18 i a les 19 hores.

Entre les propostes que es duran a terme en el marc de la Mostra Gastronòmica de 2012 destaca la 16 edició de la Trobada de Petits Cuiners, un concurs de cuina adreçat a infants de 6 a 14 anys que organitza Colònies i Esplai Xiribec.

En grups de dos a quatre persones, els participants hauran de preparar un plat de cuina (categoria de 6 a 11 anys) o bé un menú complet (categoria de 12 a 14 anys) a l’Espai Tolrà, sense l’ajuda dels seus familiars. Tots els petits cuiners rebran un obsequi per la seva participació, i es donarà un premi als millors plats cuinats.

Els nens i nenes que hi vulguin participar poden formalitzar les seves inscripcions avui mateix, de 16 a 18 hores, al local situat a la plaça de Francesc Macià (més informació al telèfon 638 17 70 50, en el mateix horari).

A banda d’aquestes propostes relacionades amb el món de la cuina, els dies 20 i 21 d’octubre es podrà gaudir de dues exhibicions de trial a càrrec del pilot Aleix Calsina, que s’han previst a l’Espai Tolrà a les 20 hores.

Podeu consultar més informació sobre la Mostra Gastronòmica a l'enllaç que apareix a la part superior d'aquesta mateixa pàgina.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40