Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Servi d'Infermeria situat als Casals de gent gran ha dispensat un centenar de vacunes
El Servi d'Infermeria situat als Casals de gent gran ha dispensat un centenar de vacunes

S’acaba la campanya de vacunació antigripal 2010-2011

Dijous 16 de desembre de 2010

El Servei Municipal d’Infermeria situat als Casals de gent gran ha dispensat en les darreres setmanes un centenar de vacunes contra la grip entre els seus usuaris. La campanya de vacunació 2010-2011 s’ha dut a terme entre l’1 d’octubre i el 30 de novembre, que és el període recomanat just abans que s’iniciï la temporada gripal.

La vacuna s’administra gratuïtament als Centres d’atenció primària de Salut i des de fa dos anys també es dispensa al Servei Municipal d’infermeria situat als Casals Catalunya i al Casal de Gent Gran de la Pl. Major, oferint mes comoditat a l’usuari ja que s’apropen els serveis sanitaris als jubilats i pensionistes i es redueix el temps d’espera per administrar la vacuna. Posteriorment, les dades de les persones que s’han vacunat en els Casals de gent gran queden registrades en les històries clíniques informatitzades del Centre de Salut.

Les  persones de mes de 60 anys son considerades com un dels grups que la grip pot produir les complicacions mes greus i causar mes mortalitat. És per això que el servei recomana a les persones de risc que per qualsevol motiu no hagin estat vacunades durant la campanya que es vacunin durant tota la temporada gripal (fins abril 2011).

La grip és una infecció de les vies respiratòries molt contagiosa. A Catalunya arriba amb l’hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre. La gravetat de la grip varia cada temporada i també d’una persona a l’altre. Les persones que presenten altres malalties i les d’edat avançada són les que poden tenir mes complicacions.

Com que els virus gripals canvien contínuament, es recomanable vacunar-se cada any. La vacuna de la grip està elaborada a partir de virus gripals morts, per la qual cosa mai no pot produir la malaltia. L’administració de la dosi protegeix contra la grip, però no del refredat comú.

El  Servei Municipal d’infermeria dels Casals de gent gran s’ofereix de forma gratuïta a tots els jubilats i pensionistes de la vila, de dilluns a divendres:  de 16 a16.45 hores al Casal de la Pl. Major, i de 17 a 17.30 hores, al Casal Catalunya.

  • Envia
  • Comparteix
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador
Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40