Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma del documental.
Fotograma del documental.

Dimarts 12 de març de 2019

Cinema

"El sopar (1974-2018)"

L'acte comptarà amb l'assistència d'Alan Salvadó, Doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra, professor d'Història del Cinema i de Models de Posada en Escena.

Any: 2018

Durada: 60 min

País: Catalunya - Espanya

Gènere: Documental

Direcció: Pere Portabella

VO (català i castellà)

Sinopsi: El 2 de març de 1974, el mateix dia de l’execució per garrot vil del militant anarquista Salvador Puig Antich, Pere Portabella va rodar El sopar, en què cinc presos polítics que han complert llargues condemnes de presó es reuneixen clandestinament per intercanviar les seves experiències a la presó. El 2018, Portabella va incorporar-hi una addenda, recuperant la filmació de l’entrevista que va realitzar a Oriol Arau, l’advocat de Salvador Puig Antich. Tanca el film un nou element que ens farà reflexionar sobre la situació política actual.

Prèviament es projectaran els curtmetratges de Pere Portabella Play Back i Visca el piano (aquest darrer inèdit), en record de Carles Santos.

El director: Pere Portabella

Des dels anys seixanta, Pere Portabella va mantenir un compromís polític amb tots els moviments de rebuig a la dictadura del general Franco, reivindicant les llibertats democràtiques individuals i col·lectives inherents en un estat de dret. El 1999 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Des del 2001 presideix la Fundación Alternativas. Com a cineasta, Portabella ha mantingut una presència rellevant a l’àmbit del cine durant més de cinc dècades, i ha estat reconegut per haver investigat noves vessants del llenguatge cinematogràfic, utilitzant sovint en les seves obres un to poètic i continguts amb una profunda càrrega social. La seva pel·lícula El silenci abans de Bach va inaugurar la primera edició del BRAM!, l’any 2009.

Horari | 20:30

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2019 i cinema a Castellar

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40